News - Njoftime
Lajme dhe njoftimet
Europelift dhe jo vetëm...
Temat për modernizimin
dhe të sigurisë...

Temat e interesit
Artikuj që me siguri
do gjeni interesante

Struktura website
Lehtë të gjeni çfarë kërkim
në faqen tonë

http://europelift.gr/images/albanianslogan.png

Καλέστε τώρα στο 210-8611368

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Για τους παλαιούς & νέους πελάτες μας

ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟΨΙΑ & ΕΛΕΓΧΟΣ

για την καλή και ασφαλή λειτουργία του ανελκυστήρα σας.

Καλέστε σήμερα στο 210-8611368

Temat e interesit
PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
Historia e ashensor

Ose ashensor ashensor (ashensor tëmthit., Anglisht fjalët ashensor apo ashensor) është çdo objekti përdoret për heqjen e personave ose gjërave.

Ideja për të përdorur një strukture të tillë fillon shumë herët. Si fillim si 236 pes, na tregon Vitroukios romake arkitekt, ka pasur disa sisteme të ngjashme në pallatet mbretërore.

Looking mbrapa në historinë e romakët e lashtë, ne mund të shohim se të parët janë ndërtuar platforma të veçanta, të cilat u ngjit në një sasi të mjaftueshme të litar.

Nëse kemi lënë Romën dhe të shkojnë në Tibet ose në vendin tonë do të respektojë heq tyre të parë, të cilat kanë formën e një shportë, ngre, p.sh. Meteora skyrocketing, njerëzve dhe mallrave.


Këto instrumente primitive convection kishte një pengesë e madhe. Nëse litar thyen, emigrantë pa rënë shpëtimin probabilitetit. Këto janë ashensorë rudimentare çojnë njeriun në ashensorë ndërtimit mendimit të sigurta.

Që kur njeriu filloi që jetojnë në ndërtesa të larta ballafaqohen me problemin e lëvizjes vertikale të njerëzve dhe mallrave.


Historia e ashensorit moderne fillon me zbatimin e dispozitës gripper sigurimit e cila përjashton rastin e rënies së lirë e makinave.

Viti 1853 ishte prodhuar në Amerikë ashensor parë nga E. G. Otis, që para syve të vëzhguesve, të prerë litarët e platformës në të cilën ai qëndronte.Platforma filluan të bien, por për gripper operacion është ndalur menjëherë. Që atëherë, teknologjisë në fushën e ashensorëve bërë përparime të jashtëzakonshme.

Në vitin 1857 në New York City instaluar ashensor parë për përdorim publik, i cili është mundësuar nga motor me avull, duke përdorur qymyrin si lëndë djegëse. Në 1870, New York gjithashtu shërbeu si ashensorë parë hidraulike dhe ndërtimit Demarest 1889 në Nju Jork operohet në ashensor parë elektrike. Në vitin 1894 dhe ka punuar me butonat para thirrjes ashensor dhe pa një udhërrëfyes.

Në 1900 ai paraqiti ashensor shkallë të parë në Ekspozitën Ndërkombëtare në Paris. Heq sot kanë depërtuar plotësisht në jetën e dikujt, siç është çdo mjet ditë dhe më të sigurt e transportit për njerëzit dhe ngarkesave, dhe ka shumë lloje dhe variacionet në mes tyre, me variacione në dobi, nevojat e çdo hapësirë ​​projekt, madje edhe estetikë ata shërbejnë.

 


FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed