News - Njoftime
Lajme dhe njoftimet
Europelift dhe jo vetëm...
Temat për modernizimin
dhe të sigurisë...

Temat e interesit
Artikuj që me siguri
do gjeni interesante

Struktura website
Lehtë të gjeni çfarë kërkim
në faqen tonë

http://europelift.gr/images/albanianslogan.png

Καλέστε τώρα στο 210-8611368

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Για τους παλαιούς & νέους πελάτες μας

ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟΨΙΑ & ΕΛΕΓΧΟΣ

για την καλή και ασφαλή λειτουργία του ανελκυστήρα σας.

Καλέστε σήμερα στο 210-8611368

1 seminar për sigurinë në ashensore PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike

Panhelenike Bashkimi Teknologji Ashensore
dhe Shkalleve Levizese - P.E.T.A.K
Anëtar i Shoqatës Evropiane Ashensore (E.L.A.)

Athena, 25 Prill 2013


LLOJI SHEET ËSHTË

Siguria e ashensorit duhet të jetë një prioritet - VKM Urgjent hartimi ri të cilat e bëjnë të detyrueshme të paktën çështjet që ndikojnë në mënyrë dramatike mbi sigurinë - informacion thelbësor dhe sensibilizimi i konkluzioneve të punëtorisë së parë të ashensorëve Panhelenike Teknologjisë Bashkimit dhe shkalleve levizese (P. E.T.A.K) u përqëndrua në sigurinë në ashensorët.

Lexo më shumë...
 
News - Njoftime PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike

Drejtues Ligjin & Certification

Vendimi i Përbashkët Ministror - VKM

Nga 01/01/2009 në fuqi, i Përbashkët Ministror Nr Vendimi 28425/2008 në lidhje me instalimin, operimin, mirëmbajtjen dhe sigurinë e heq, të reja dhe ekzistuese. Kryesisht rregullon rregullat për mirëmbajtjen e ashensorëve, certifikatën e inspektimit periodik dhe shënimet në regjistrat e tyre të prefekturave.

Sidomos për ashensorët instaluar para vitit 1999, me kusht që shqyrtimit do të bazohet në standardet e kohës të ndërtimit dhe jo të detyrueshëm sipas standardeve EN 80,81 zbatueshme për ashensorët rinj.

Një ligjor, autorizimi funksionimin, mirëmbajtjen dhe inspektimin e sigurisë ashensorë vjetra dhe të reja dhe çdo menaxher duhet të dinë se si për të kryer evakuimin e njerëzve nga procedurën e dhomës dhe çdo dështim të thërrasë ekuipazhit në krye të mirëmbajtjes ose Shërbimi Fire (tel. 199). kështu për inspektimet periodike, VKM thotë:

Të kontrollohen të gjithë heq në operacion, pavarësisht nga viti i themelimit.

Menaxheri Pronari ose ndërtesë duhet të sigurohet që kontrollet. Akuza mirëmbajtjen, por duhet të informojë pronari / operatori për këtë detyrim.

Organet Njohur janë të fuqizuar nga shteti për të kryer kontrolle.

Zgjedhja e transportuesit është në diskrecionin e pronarit / menaxherit.

Afatet për kontrolle të varet nga mosha e çdo ashensor dhe llojin e ndërtesës.

Dispozitat e Vendimit Nr F/9.2/29362/1957/8.12.2005 Financave të Përbashkët Ministror (FEK/1797/V/05) sjell ligjin grek me Direktivën e Komisionit Evropian 95/16 dhe rregullat e shlyera standardet e sigurisë dhe ashensorë operative. Me këtë ashensorët Trajektorja grupuara në ri dhe ekzistues. Të ashensorë janë instaluar deri në vitin 1999 janë klasifikuar si "aktuale". Të ashensorë janë instaluar pas vitit 1999 ishin shënuar si "i ri". Me VKM i mësipërm është dhënë një afat kohor për zbatim e heq ekzistuese në rregullat e reja deri në 2005/12/31, e cila u shtrirë deri në 31-12-2008. Vini re se Direktiva e BE 95/16 nuk përfshin kërkesat e pajtueshmërisë së ashensorëve ekzistuese në rregullat që rregullojnë funksionimin e ashensorë të reja.

Εικόνες

 

 

Deri tani, të gjitha ashensorët, rreth 5-7% janë në pajtueshmëri me rregullat e reja.

Më 22-12-2008 nënshkruar me vendimin e ri të Përbashkët Ministror në lidhje me instalimin, operimin, mirëmbajtjen dhe sigurinë e heq, të reja dhe ekzistuese, duke marrë parasysh:

· Së pari, mbrojtja e sigurisë maksimale të qytetarëve, me kosto minimale financiare

· Pamundësia objektiv e kryerjes së dispozitave ekzistuese, në përputhje me ekzistues deritanishëm,

· Nevoja për të përmirësuar kuadrin institucional për funksionimin e ashensorë dhe rregullat që rregullojnë ruajtjen dhe funksionin e mbikëqyrjes.

VKM ri rregullon kryesisht temat e mëposhtme:

· Rregullat për mirëmbajtjen e ashensorëve

· Një inspektim certifikatë periodike dhe

· Hyrjet në të dhënat e tyre prefekturat

 


FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed